Vårt hållbarhetsarbete
På Meriti tar vi hållbarhet på största allvar och integrerar det i alla aspekter av vår verksamhet. Vår hållbarhetsstrategi baseras på FNs Agenda 2030 och dess globala mål för hållbar utveckling. Vi strävar efter att skapa långsiktig positiv påverkan på miljön, samhället och ekonomin genom våra investeringar och rådgivningstjänster.
När vi ger investeringsråd, är det viktigt att förstå våra kunders hållbarhetspreferenser. Vi ställer relevanta frågor för att kunna rekommendera investeringar som inte bara uppfyller ekonomiska mål utan också bidrar till en hållbar framtid. Våra rådgivare hjälper kunderna att välja den nivå och inriktning av hållbarhet som passar deras individuella behov och värderingar.
Metoder för hållbara investeringar
Vi använder tre huvudsakliga metoder för att styra investeringarnas hållbarhetsinriktning:
- Välja bort
- Vi hjälper kunder att undvika investeringar i verksamheter som inte stämmer överens med deras etiska och hållbarhetskrav. Genom att välja bort vissa sektorer minskar risken för negativa miljöeffekter och sociala konsekvenser, vilket på sikt kan påverka företagens värde negativt.
- Välja in
- Istället för att utesluta hela sektorer, fokuserar vi på att investera i de företag som är ledande inom hållbar utveckling. Detta kan innebära att välja företag inom traditionella branscher som har kommit långt i sin omställning mot förnybara energikällor och hållbara affärsmodeller.
- Påverka
- Vi investerar även i företag där vi aktivt kan påverka och driva förbättringar genom ägarengagemang. Genom samarbete med andra investerare kan vi utöva betydande påtryckningar för att förbättra företagets hållbarhetsprestanda.
Vi väljer investeringar som bidrar till eller har som syfte att öka hållbarheten i världen. Detta innebär att vi stödjer både "ljusgröna" och "mörkgröna" investeringar, där den förstnämnda innebär att bidra till ett specifikt hållbarhetsmål, medan den senare fokuserar på att aktivt öka hållbarheten globalt.
Vi informerar våra kunder om att hållbara investeringar kan leda till en annan kapitalutveckling jämfört med traditionella investeringar. Hållbara bolag har ofta lättare att låna pengar till förmånliga villkor, vilket minskar investeringsrisken. Samtidigt minskar risken för negativa händelser som kan påverka företagets värde, som miljöskandaler eller dåliga arbetsvillkor.
Vi tar hänsyn till flera sektorer när vi bedömer hållbarhetsrisker och möjligheter, inklusive:
- Olja, kol och gas: Undviker investeringar i företag med stor negativ miljöpåverkan.
- Vapen och krigsmaterial: Generellt sett hög risk och ofta undviks av etiska skäl.
- Tobak och alkohol: Hälsoskadliga och ofta föremål för strikta regleringar.
- Spelverksamhet: Regelbundet utsatt för striktare regleringar.
- Pornografi: Känd för etiska och mänskliga rättighetsproblem.
- Uran: Miljöpåverkan och risker med kärnbränslehantering.
- Genetiskt modifierade organismer (GMO): Potentiellt ökade skördar men också ifrågasatta och reglerade.
Aktuellt
2 min read
Vilken typ av kapitalförvaltning passar dig?
sep 24, 2024
2 min read
Viktiga lärdomar när börsen svänger
aug 7, 2024
Prenumerera på våra nyheter
Boka möte
För att komma i kontakt med någon av våra professionella förvaltare, pensionsrådgivare eller försäkringsmäklare, klicka på länken nedan och fyll i formuläret så tar vi kontakt!